Alapítványunk 2016. október 14-én az Eszterházy Károly Egyetem önkéntes tanár szakos hallgatóival Girincsen tett látogatást. A gyermekotthonnal közös projektbe kezdtünk, mely során a jövő tanár generációja ismerkedhet meg különleges igényekkel rendelkező gyermekekkel. Sokszínű program és remek hangulat várt minket, majd egy életre szóló élménnyel távoztunk. Önkénteseink így idézték fel a nap eseményeit:

„A pedagógusok szívüket-lelküket beleteszik a munkájukba, és olyan szeretettel emlegetik az általuk nevelt gyermekeket, mintha csak egy családtagjukról beszélnének.

Számomra is öröm volt, hogy ilyen nagyszerű gyerekekkel és pedagógusokkal tölthettem el a napot, hiszen rengeteget lehetett tőlük tanulni – mind szakmailag, mind érzelmileg. Örülök, hogy részt vehettem a programban és remélem, a jövőben is visszatérhetek még ide, mert életre szóló élményt jelentett a látogatás.”

„Ők nem az írás, olvasás vagy matematika területén jeleskednek, hanem táncolnak, énekelnek, varrnak, hímeznek, így szerezve egymásnak és másoknak is örömet, miközben az életre készülnek.”

„Egy kilencfős osztályba mentünk be, ahol egytől egyig csupa szív gyerekekkel találkoztunk. Nagyon örültek nekünk, és viszont is elmondható volt, nagyon örültünk nekik. A kis osztály készült nekünk sok kis apró ajándékkal, sütöttek, rajzoltak nekünk és kisebb produkciókat is előadtak. …………………… Aztán mi is kedveskedtünk nekik, elkezdtük közösen készíteni a palacsintát és a pizzát. Még egy kis focira is volt idő, jót szórakoztunk, sokat tudtunk meg a gyerekekről, szinte mindenki nyitott volt felénk.”

Köszönjük az Intézmény Pedagógusainak az együttműködést! Tavasszal ismét találkozunk!