Love All Help All

Love All Help All

Nemrég a jótékonyság új szintre emelkedett. A LAHA egy újfajta leheőséget kínál nonprofit szervezeteknek, vállalkozásoknak és fogyasztóknak. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan is működik, nézzük mi az a LAHA!

“Mi lenne, ha a nonprofit szervezetek sokkal több pénzt tudnának fordítani az általuk kitűzött célok elérésére, és nem csupán az adónk 1%-a felett gazdálkodnának? Mi lenne, ha nem csak évente egyszer kapnának egy kis aprópénzt, hanem rendszeres bevételeik lennének, és végre igazi nagy projekteket tudnának indítani? Talán jobb lenne a világ.

Ez foglalkoztatta egy új nonprofit rendszer, és internetes alkalmazás alapítóit, és úgy tűnik, megtalálták a mindenki számára élhető megoldást. A LAHA (Love all Help all) mozgalom valahol a startup lelkesedés és a jó ügyek melletti kiállás találkozási pontjában született. Képzeljünk el egy olyan jótékonysági kezdeményezést, melynek a célja az összes többi nonprofit szervezet pénzügyi ellátásának megoldása, és mellékesen az is, hogy a hétköznapi ember szokásává tegye a rendszeres adományozást. A LAHA mozgalom a támogatástudatos vásárlói szokások népszerűsítése és segítése érdekében jöt létre. A társadalmi felelősségről, az adományozás fontosságáról különböző fórumokon sokat hallunk, de talán ez a rendszer az egyik első, melyben ez a tevékenység valódi cselekedetekké, sőt, szokássá válhat. A LAHA segítségével bárki könnyedén meghatározhatja, hogy a mindennapi vásárlásaiból melyik civil szervezet vagy alapítvány kapjon támogatást. Az adomány mértékét a LAHA-val korábban megállapodott értékesítő cég határozza meg, viszont az irányát – tehát azt, hogy végül melyik

nonprofit szervezet kapjon támogatást – a vásárló dönti el.

A vásárlóknak azért nagyon szimpatikus a LAHA rendszer használata, mert számukra nem kerül semmibe az adományozás, ugyanis a termékek és szolgáltatások árában benne van az adomány összege, így az adakozás számukra nem jár költséggel. Jót tesznek, és önmagában már ezért jó érzés a LAHA-n keresztül vásárolni. A vállalkozások pedig árengedmény és marketing költség helyett inkább adakoznak az ügyfeleik által preferált nemes célra, ezáltal erősítve saját erkölcsi megítélésüket. Más megközelítésből a cégek jutalékot adnak a LAHA-nak minden egyes vásárlás után, amit persze a rendszer automatikusan továbbküld a vásárló által megjelölt karitatív szervezetnek 100 %-ban. A költség ráadásul adományként könyvelhető el, ami szintén vonzóvá teszi a rendszert a cégek számára. Ezzel a lehetőséggel nem csak egyre szélesebb körben lehet népszerűsíteni a karitatív szervezetek által végzett értékes munkát, hanem a hagyományos finanszírozási módok mellett újabb és folyamatos anyagi forrásokkal is meg lehet támogatni a nonprofitokat. A jótékonysági szervezet a LAHA által olyan eszközöket kap, melyek segítségével elkötelezett szimpatizánsai akár minden nap, kisebb-nagyobb összegekkel tudják őt támogatni, és ez neki semmibe sem kerül.

A LAHA rendszerben való regisztráció nonprofit szervezetek, cégek és magánszemélyek számára is ingyenes. A Love all, Help all Foundation sem a regisztrációért, sem az átutalt adományokért nem számít fel semmiféle díjat vagy jutalékot, teljesen ingyenesen használható. A pénzátutalások közvetlenül a cégektől az alapítványokhoz, egyesületekhez mennek, és a rendszer biztosítja az adományok útjának követését.

Összefoglalva jó a hétköznapi vásárlónak, mert egy nemes ügyet támogat, jó a kereskedelmi cégnek, hiszen egy újabb felületről jönnek vásárlói, ráadásul erkölcsi megítélése erősödik, és jó a nonprofit szervezeteknek, hiszen elkötelezett támogatóit rendszeres juttatásokra tudja buzdítani. A LAHA alapítói és aktivistái úgy tűnik, megtalálták a mindenki számára élhető megoldást. A szervezet több országban elkezdett tevékenykedni és célkitűzésük az, hogy az egész világban kiindulási pontja legyenek a mindennapi jótékonykodásnak és vásárlásoknak.”

https://hu.loveallhelpall.org/

Fussunk a jó ügyért!

Fussunk a jó ügyért!

Január 14-én kezdetét vette a 2018-as szezon a jótékonysági futóinknál! Vannak, aki már a hó és fagy ellenére belevágtak az 5 és 10 km-es távokba, hogy megtett kilométereikkel másokon is segítsenek.

Csatlakozz Te is hozzájuk, hiszen együtt minden lépés könnyebb! Szeretettel várjuk a lelkes futókat és szurkolókat!

Ha szeretnél hivatalos pólót is, jelentkezz a sport.opalalapitvany@gmail.com e-mail címen! 

 

Angyalműhely

Angyalműhely

Idén karácsonykor szeretnénk egy kicsit semélyesebbé varázsolni az ünnepeket. Több településről csatlakoztak hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok a programhoz, ahol (bár ismeretlenül, mégis névre szólóan) készíthetnek a gyerekek ajándékokat egymásnak. Mi pedig segítünk majd azokat eljuttatni.

A program első állomása az egri Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium, ahol a diákok egy rövid közös játékot követen szorgosan munkálkodtak, hogy szebbé tegyék mások karácsonyát. Köszönjük nekik!

December 15-én irány Erdőtelek!

Mária Terézia születésnapja

Mária Terézia születésnapja

Három fiatal mentoráltunkkal együtt ünnepeltük Mária Terézia 300. születésnapját. A jeles nap alkalmából ellátogattunk az Egri Érseki Palotába, ahol dr. Serfőző Szabolcs tartott előadást és avatta be a hallgatóságot a koronázás, a korabeli ruhák és festészet titkaiba.

Ön választ, mi segítünk eredmény

Ön választ, mi segítünk eredmény

Szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki az Ön választ, mi segítünk program során támogatta alapítványunkat!!! Sajnos nem miénk lett a legtöbb szavazat, de nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan a céljaink mellé álltak! Gratulálunk a nyertesnek! 

Élelmiszerbank: Kezdetek

Élelmiszerbank: Kezdetek

November 6-án megkezdődött az áruházi élelmiszermentés.

A programnak köszönhetően már több tucat családhoz sikerült eljuttatni a felajánlott finomságokat. A mindennapos hatalmas mennyiségű zöldség, gyümölcs és pékáru mellett egy alkalommal elképesztő több, mint 500 kg krumplit juttathattunk rászoruló családokhoz!

 

Az egyik kis segítőnk pedig új barátra is szert tehetett:

Köszönjük a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és az Agria parki Tesconak a lehetőséget, és az önkénteseknek a rengeteg segítséget az osztások során!