Egriek a gyermekekért

       

Az Egriek a gyermekekért kezdeményezés 2016 tavaszán jött létre. Fiatal felnőttek közössége, akik az élet számos területén dolgoznak, civil foglalkozásuk mellett, szabadidejükben pedig a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésével foglalkoznak.

Jelmondatuk: „Légy vidám és tégy jót!”

Az önkéntes munka az erdélyi Böjte Csaba atya gyermekotthonainak meglátogatásával, és az ott élő fiatalok megismerésével kezdődött. A szovátai ház, a Szent József Gyermekotthonvált elsődleges pasztorációs területté. Az ott lévő gyermekeknek legnagyobb szüksége az állandó törődés mellett az oktatásra, nevelésre van. A nevelők munkáját segítve ezért, elsődleges küldetésük a gyermekek korrepetálása és lelki gondozása.

A már több mint 1 éves közös munka eredménye, hogy számos tárgyból sikerült a szorgalmi időszakok végén átsegíteni a fiatalokat a vizsgákon, pótvizsgákon. A 2016-ban tartott egri tábor során örök barátságok születtek, a tábort segítő önkéntesek, a befogadó családok és a gyermekek között. A fiatalok a tudásukat is bővíthették, hiszem Eger és környékének számos épített és természeti örökségét, történelmi és kulturális emlékét ismerhették meg. Illetve számos önkéntessel bővült a kezdeményezés, olyan fiatal felnőttek, akik az egyetem vagy munka mellett a jövőben is szívesen kapcsolódnak be a közös munkába.

A táborok során, évről – évre olyan erdélyi fiatalokat szeretnének Egerben nyaraltatni, akik az év más szakaszaiban nem juthatnak el más táborokba, ezzel lehetőséget adva arra, hogy minden fiatal részesüljön magyarországi élményekben, új ismeretségekre, barátságokra tegyenek szert.

2017 tavaszán az OPÁL Tehetséggondozó Alapítvány is csatlakozhatott a kezdeményezéshez, amely során önkénteseink már több ízben is kijuthattak a gyermekotthonba, segítve az ott élők tanulmányi és lelki fejlődését.

2017 augusztusában újra egri nyári tábort szervez az Egriek a gyermekekért közösség, amelyben az OPÁL Tehetséggondozó Alapítvány segítőként és támogatóként is jelen van.

További információ:

egriekagyermekekert@gmail.com vagy EGY